FAQ

This is custom heading element

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Unde deserunt, perferendis fugiat possimus impedit cupiditate id molestiae distinctio quam mollitia!

Hoe bestel ik een Goudbrief?

Op internet – Gebruik het bestelformulier op onze website.

Wordt mijn goud als aangetekende zending veilig verstuurd?

Ja. Uw goud wordt niet als gewone post verstuurd. Dat betekent dat u uw goud niet in een gewone brievenbus stopt, maar de Goudbrief op het postkantoor verstuurt als aangetekende zending. U krijgt dan een kwitantie, die ook het bewijs is dat uw goud tot 1000 euro verzekerd is. Als uw Goudbrief bij ons aankomt tekenen wij voor de ontvangst. Alles om de verkoop van uw goud zo veilig mogelijk te maken!

Moet ik taxatiekosten betalen?

Nee, wij brengen geen taxatiekosten in rekening.

Kan ik mijn goud terugkrijgen als ik me bedenk?

Natuurlijk kunt u de voorwerpen die u niet wilt verkopen terugkrijgen. U hebt 5 dagen bedenktijd vanaf het moment dat wij uw goud ontvangen hebben. Wij brengen dan €25,00 verzekerings- en portokosten in rekening, maar verder hoeft u niets te betalen. Het kan tot 14 dagen duren voor u uw goud terugkrijgt, omdat wij het goud in een externe kluis bewaren. Bij retournering moet het goud dus eerst door ons teruggehaald worden. De reden voor retournering is meestal dat het voorwerp niet van goud blijkt te zijn, maar uiteraard kunt u ook echt gouden voorwerpen terugkrijgen. Neem voor meer informatie contact op met de klantenservice.

Wat gebeurt er als mijn Goudbrief zoek raakt?

Uw goud wordt altijd aangetekend aan ons verstuurd. Bovendien wordt uw goud automatisch door ons verzekerd tot 1000 euro. Aangetekende verzending is een van de veiligste manieren om waardevolle post te versturen. Wij nemen alle kosten voor onze rekening. Als u kiest voor Goudbrief is verzekering gratis inbegrepen. In het onwaarschijnlijke geval dat uw aangetekende zending toch vermist raakt vergoeden wij de schade onder de volgende voorwaarden:

Als een Goudbrief zoek raakt krijgt de verzekerde een vergoeding gebaseerd op het gewicht dat bij verzending is geregistreerd door het postkantoor, en dat ook op uw kwitantie staat. De vergoeding die de verzekerde ontvangt is gebaseerd op het gewicht en de dagprijs van 18-karaats goud. Als de verzekerde kan aantonen dat deze ook gouden voorwerpen van een hoger karaat heeft opgestuurd, vergoedt de verzekering de verzekerde ook daarvoor. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke vergoeding moet de verzekerde bijvoorbeeld een foto van de keurtekens op deze voorwerpen kunnen tonen.

Hoe weet ik dat mijn goud op de juiste manier gewogen en getaxeerd wordt?

Kijk onder ”Goud taxeren” in het hoofdmenu voor een gedetailleerde beschrijving. Hieronder kunt u een korte samenvatting lezen:

Al het goud wordt gewogen op zeer gevoelige goudweegschalen, die goedgekeurd zijn door de EU en dagelijks geijkt worden door onze experts. Uw goud wordt getaxeerd door onze hoogopgeleide goudtaxateurs, die jarenlange ervaring hebben. Het karaat wordt vastgesteld met behulp van toetsstenen en zogeheten koningswater (een salpeterzuuroplossing). Soms wordt gebruik gemaakt van een magneet, om snel te kunnen zien of een voorwerp van goud is (goud is niet magnetisch). Het koningswater dat wij gebruiken is er in verschillende sterktes voor verschillende karaatgehaltes, en wordt aangebracht op goudsporen op de toetssteen.

Ik weet niet precies hoe ik de gouden voorwerpen in het contract moet beschrijven.

Het belangrijkste is dat het contract ondertekend is en dat het aantal gouden voorwerpen overeenkomt met het aantal voorwerpen in de veiligheidsenvelop. Wij documenteren de kenmerken van al het goud dat wij kopen, zodat de politie eenvoudig grote hoeveelheden van ons goud kan doorzoeken om eventueel gestolen goud te kunnen vinden. Daarom is het van minder groot belang of u “gouden broche” of “gouden sieraad” in het contract schrijft.

Heeft Goudbrief een winkel die ik kan bezoeken?

Nee, helaas niet. Tegelijkertijd is dat ook de reden dat wij goudprijzen kunnen betalen waarmee wij onze concurrenten naar de kroon steken. Lage onkosten = hoge goudprijzen voor u!

Wat zijn jullie openingstijden?

U kunt uw Goudbrief het hele jaar door op elk tijdstip van de dag bestellen.

Ik heb mijn goud opgestuurd. Hoe lang duurt het voor ik betaald word?

Wij betalen u zodra wij uw goud getaxeerd hebben. Binnen 24 uur nadat wij de prijs van uw goud weten maken wij het bedrag over op uw rekeningnummer. Een vereiste daarvoor is wel dat wij tegelijkertijd met uw goud uw rekeningnummer ontvangen hebben.

U kunt altijd inloggen op Mijn pagina om uw gegevens te controleren en te zien in welke fase van de verkoop uw goud zich bevindt.

Moet ik mijn Goudbrief binnen een bepaalde termijn gebruiken?

Nee, een Goudbrief die u besteld hebt en thuis hebt liggen kunt u gebruiken wanneer u wilt.

Leave a Reply

Privacy Preference Center